Bidragsyter påkaller høyere makter, og det med god grunn:
"Dette bidraget er fra Pen-y-bont, i tettstedet Llangorwen, rett nord for Aberystwyth i det sentrale Wales. Penybont betyr for øvrig "enden av broen", noe som passer fint, da stedet lå rett ved en liten bro. Meget idyllisk og fredelig sted og topp kvalitet på alt - bortsett da fra dorullen, som var så grusom at jeg ble rent gråtkvalt ved synet. Tydelige fingermerker i papiret, rift og ujevnt papir og selvsagt null antydning til brett. Herre ha miskunn!"
Det er kanskje ikke fint å påpeke, men "Herre ha miskunn" synes å ha sitt utspring i den åndelige tradisjon fra Sinai, Syria og Athosfjellet: "Jesus Kristus, Guds Sønn, Herre, ha miskunn med oss syndere!" Den kristologiske hymnen i Fil 2, 6-11 slår dette bønneropet sammen med ropet fra tolleren og tiggerne som ber om å få se lyset.130 Gjennom denne bønnen bringes hjertet i samklang med menneskenes elendighet og deres Frelsers miskunn. Så kanskje burde bidragsyter slengt på en "med de ansvarlige" så ikke de høyere makter mistenker ham selv for å være den som har syndet, for det er det jo i sannhet ikke, bidragsyteren praktiserer derimot det absolutt motsatte av synding slik han trofast sender sine dorullbrettbidrag, her er det naturligvis hotellpersonalet som synder, og som da kanskje fortjener Herrens miskunn. Eller kanskje ikke.
Redaktørens miskunn går til bidragsyter Jon Henrik, keep up the good work! Eller "cadw i fyny â'r gwaith da" som Jon Henrik nok ville sagt, vi går ut fra at seks dager i Wales har gjort ham flytende i walisisk.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar