mandag 3. desember 2007

Rica Meyergården Hotell, Mo i Rana - desember 2007

Akk, hvor lenge var Adam i paradis? Ikke vet vi, men paradis hva bretting angår varte ikke lenge i Mo i Rana. Ikke før skryter vi av at Ricakjeden sør for polarsirkelen klarer det de ikke klarer i Nordland, så får vi bildebevis på at det hele var et blaff... Det første bidraget er fra Anne. Null brett, men et lite "håndtak" som står som en hån mot brettbevisste gjester. Full stryk altså. Dette kunne vært en glipp, men så kommer neste bidrag:

Fra Åge får vi nok et bevis på at Meyergården ikke tar sine gjester på alvor. Denne rullen er glatt som en barnerumpe, ingen brett, ingen flik å bruke som gripetak når man ønsker å benytte den, ingen ting! Igjen klar stryk! Og hva i all verden er det med "sminkepapiret" til høyre? Nå faller det ikke i vårt lodd å evaluere slikt, men det er vel ikke særlig fint å la dette papiret velte seg mot gjesten som var det en trønder som roper på elgen? Nei, nok en gang står Meyergården til stryk. Men det blir verre...


Dette er vel noe av det ytterste gjesten kan bli utsatt for av hån og terror! Ikke bare unngår man å lage brett, nei man lar rullen få en ekstra dytt slik at papiret henger ned og flagrer som en endelig bekreftelse på hotellets manglende respekt for sine gjesters velvære. Bidragsyter, som ønsker å forbli anonym, forteller at hun er samekvinne, og hun mener at hotellet var klar over dette, og med hensikt lot velkomsten være slik bildet viser. "Dette smaker av erstatningskrav", mer enn antyder vår bidragsyter. Slik hverdagsrasisme kan vi ikke ha noe av, og vi stemmer i, sammen med vår bidragsyter, i retning hotelldireksjonen: "Du eatni lea okta stuorra gussabahta"!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg har aldri fundert over dette med dorullbrett før jeg leste denne bloggen. Ser at "bretten skal signalisere at man kommer til et jomfrunalsk og rent toalett, og dorullbrett gir også gripeflate slik at tilgangen til papiret er lettere".
Jeg tenkte det var motsatt: Så lenge noen har laget en brett, er jo papiret ikke lenger uberørt (og hvor har de fingrene vært før bretten; gjort rent nede i doen????)Det at papiret er dratt litt ut må vel også være positivt dersom man har problemer med tilgangen til papiret?? Akk ja. Jag skjønner jo at jeg må ha misforstått helt......

Dorullbrett sa...

Ah, men man bruker da aldri i noe fall de første 5-10 tørkene? De skal rett i do uten å brukes, man må et par rull inn i papiret før man er sikret helt rent papir. Men en brett er et estetisk signal om at badet er rengjort!