søndag 27. februar 2011

First hotel Vesterbro. København, Danmark - februar 2011

Dette er et jomfrubidrag fra Tom, og det er jo synd at han ikke skulle få gleden av å formidle en finere brett, eller i det hele tatt en brett, og ikke bare et avrevet stykke dopapir som formelig roper ut over Københavns torg hvor lite opptatt hotellet er av å gjøre det deilig å være norsk i Danmark. Men bidrag har han forbilledlig sendt, og vi takker ham for dette viktige bidrag i opplysningens tjeneste!

First Hotel Marin, Bergen - februar 2011

"Norges verste brett?" lurer bidragsyter på, og det trenger jo ikke være så langt fra sannheten. Man skal vel berømme for at det i det hele tatt er gjort forsøk på en brett her, men gitt mangelen på ytterligere papir blir det hele temmelig håpløst. Takk til bidragsyter Tomas.

tirsdag 22. februar 2011

Cerulean Tower, Shibuya, Tokyo, Japan - februar 2011

"Et imponerende toalett!" melder bidragsyter, og overlater til redaktøren å bedømme dorullbrettene. De er jo ikke helt på høyde med det beste i utlandet, men i et land hvor man risikerer å treffe på den asiatiske skikken med å "sitte på huk over renna" skal man vel være glad bare det er anløp til en brett, eller i det hele tatt en dorull, for da vet man at man er på et sivilisert toalett. Så i lettelsens navn finner vi det vanskelig å være strenge, og velger heller å fokusere på det positive! Takk til bidragsyter Ståle.

Radisson BLU Atlantic Hotel, Stavanger - februar 2011

Jada, Atlantic leverer varene som det sømmer seg et tradisjonsrikt hotell! Takk til Elin for bidrag.

Rica Sandnessjøen, Alstahaug - februar 2011

Andre begredelige bidrag i samme måned! Bidragsyter kommenterer treffende:
"Gud hjelpe mæ rett! Måtte Sie gubba konserten bli bedre!". Og selv redaktøren med sin iboende skepsis til trønderband må innrømme at hvilket som helst trønderband vil være mer behagelig å tilbringe tid med enn dette makkverket av en brett! Takk til Kjell Ivar for bidrag.

Merlin Beach Resort, Patong, Thailand - februar 2011

Thomas den grusomme, men merkbart mildere i varmere klima, kommenterer:
"Kraftig venstrevridd brett. Kan dette ga noe med øynene som ser? "Tok for meg" housekeeper dama, og spurte om hun var fornøyd med sentreringen av spissen på bretten. Hun sa at den var helt på mitten. Vell, sa jeg, det kommer vell ann på øyet som ser. Da smilte hun, og peket på venterullen. For et vakkert skue (altså venterullen). Den hadde den fineste innpakkningen jeg noen gang har sett på et hotell. Førsteklasses omsorg, for en ellers lite trivelig tittel. Tenk å være venterull! Må innrømme at jeg aldri har brukt så mye venterull, som under oppholdet disse 14 dagene. Housekeeper dama demonstrerte hvordan hetten/posen forsiktig skulle tas av. Mulig det var et salgstriks, uansett, den beit jeg ikke på! Venterullen har uansett satt sine spor i jakten på den perfekte brett."
Takk til Thomas for bidrag og kommentar og ikke minst antydning til en mykere side av seg selv.

MS Trollfjord, Hurtigruten - februar 2011

"Trollfjord leverer varene!" er bidragsyters entusiastiske kommentar til dette - og redaksjonen er fornøyd enig i det! Det er dessverre veldig lav kvaliet på dorullbrett til sjøs, men her er et mer enn hederlig unntak!
Bidragsyter er også fornøyd med behørig merking av lugarglassene:
"Og dette er bra! Glass A til seng A! Glass B til seng B! Skulle tatt seg ut om det ble blandet!"

Takk til bidragsyter!

Grand Nordic Hotel, Harstad - februar 2011

Bidragsyter, Thomas den grusomme, får ordet:
"Det er ikke tomt for papir på rullen, så lenge det er mulig å lage en brett! Dette er mottoet til husøkonomen. Med utposning på venstre underkjake, blir denne bretten aldri noen vinner! Denne bretten hadde et aggresivt utseende, den står der relativt frekt, og tilnærmelsesvis jeiper til meg. For å forsvare meg, tok jeg med lynets hastighet å rykte bretten av rullen, for deretter å hånflire mens jeg dro i snora. Dette ble nærmest som en knockout!"
...ok... kanskje første gang vi hører om noen som fysisk angriper en dorullbrett, men dersom det hjelper på agresjonsnivået, hvorfor ikke? Takk til Thomas for brett og... ærlig historie.

Pamelia Hilton, Perth, Australia - februar 2011

En brett godt "down under" i dobbel forstand der den vaker under lokket. Men løfter vi det vil vi nok finne en brett med god symmetri dog noe trekkende for ikke tilstrekkelig innbrettet innbrett. Takk til bidragsyter Eirik som kan melde om 36 graders varme, og dermed sørger for å holde vår klimatiske misunnelse i hevd.

Sola Strand Hotel, Sola - februar 2011

Det er halvannet år siden forrige bidrag fra dette hotellet, men det har på ingen måte avslappisert bretteferdighetene. Noen vil kalle den løselige bakbretten slurvete, andre vil mene den gir et artistisk innslag i bretten. Symmetrisk paralell som den er til frontbretten mener redaksjonen at den på ingen måte skammeliggjør bretten på noe vis. Takk til bidragsyter Siri.

Meliá White House Hotel, London, England - februar 2011

Hvordan går nå sangen...
"Maybe it's because I'm a Londoner,
That I love London so;
Maybe it's because I'm a Londoner,
That I think of her wherever I go.
I get a funny feeling inside of me,
Just walking up and down;
Maybe it's because I'm a Londoner,
That I love London town."
Eller kanskje fordi man av og til kommer over slike fine dorullbrett som denne!
Takk til Ståle for bidrag.

Rica Sandnessjøen, Alstahaug - februar 2011

Bidragsyter får ordet:
"Det har aldri vært levert eksepsjonelle revolusjonerende bretter fra dette hotellet. Denne gang har bretteren fullstendig kapitulert. Man har ikke engang prestert å sentrere rullen på akslingen. Dette minner om total underkastelse, og her legger mann virkelig "hode" på huggstabelen."
...og bidragsyteren står klar til å hugge. Han oppnavn "Den Grusomme" hviskes med ærefrykt av hotellansatte i både inn og utland. Tror vi. Kanskje. Kanskje ikke. Takk for bidrag i alle fall!

Rica Maritim Hotel, Haugesund - februar 2011

Jomfrubidrag fra Christer, og det var jo slett ingen dum idé å la forløsningen skje via Rica Maritime i Haugesund. Hotellet har høy kvalitet på sine brett, og skuffer heller ikke denne gangen, selv om man selvfølgelig, hvis man pirker litt, kunne ønske at bretten var mer sentrert og innbretten skjult. Takk til Christer og velkommen i det ekslusive og noe sære fellesskapet av dorullbrettrapportører.

Le Meridien Lav, Split, Kroatia - februar 2011

Bidragsyter kommenterer:
"Kanskje dorullbrettbloggens kritikk av forrige bidrag fra dette landet har båret frukter. I hvert fall et meget bedre eksemplar av dorullbrett fra dette landet på Le Meridien Lav, Split. Flott brett som står i stil med de fem stjernene hotellet skilter med i logoen. Venterullen har en betryggende 'låsebrett' som gjør at man ikke tar feil rull."
Takk til Aksel både for bidrag og innføring av nytt begrep: "låsebrett".

tirsdag 15. februar 2011

Quality Hotel Residence, Sandnes - februar 2011

Et hotell blir aldri bedre enn dets ansatte. Du kan ha det tøffeste, kuleste, vakreste, flotteste, ærverdigste osv. osv. hotell i hele verden - men har det ikke ansatte som yter det lille ekstra vil det forbli et middelmådig hotell tross "innpakningen".

Redaktøren har et liv utenom dorullbrettblogging, hvor han ofte har ansvar for konferanser og opphold på hotell. Da er det alltid greit å ha roen på hva man kan forvente seg, og erfaringen er at det er noen hotell som mer enn andre gir arrangørene dette. Og det beror alltid på folkene. Helga på Maritim, Ann Margreth på Victoria, og Siv Eli på Residence (med flere!). Jeg vet de har full kontroll - og da kan jeg senke skuldrene og konsentrere meg om andre ting, det er nok å tenke på i løpet av en konferansehelg.

Når det gjelder Residence har det faktisk gått så langt at jeg krever at Siv Eli har vakt når vi legger arrangement der. Og med god grunn. Hun står på døgnet rundt når vi er der, fikser opp i det tekniske, gjør sikkerhetspresentasjonen til en gøyal opplevelse, sjarmerer de av deltakerne som på grunn av renovering må bo på omkringliggende hotell - alt med en smil rundt munnen og en hyggelig kommentar. Ingenting er umulig, "nei" er et ukjent ord for henne. Slikt gjør oppholdet smertefritt og smidig.

Og - hun vet at jeg har en ting med disse dorullbrettene... så midt i alt stresset finner hun tid til å stikke ut i byen for å finne en spesiell dorull - for så å snike seg inn på rommet mitt for å lage en spesialbrett til meg - det kaller jeg virkelig ekstraservice!!!!

Så denne gang takk til Siv Eli for dorullbrettbidrag - det var en av mange høydare i løpet av en flott årsmøtehelg på Residence!

Quality Hotel Residence, Sandnes - februar 2011

Dette hotellet har en noe broket fortid hva brett angår - men her er æren gjenopprettet og vel så det! En skarp og nær symmetrisk brett - veldig veldig bra. At det også lå haugevis med små sjokoladehjerter strødd utover badet var også et sympatisk trekk, og plastblomter i badekaret. Eneste å trekke må være at det var en centimeter vann i badekaret, og proppen var i, så bruk av badekaret var selvsagt utenkelig - hvem vet hva som hadde foregått der! Men heldigvis har hotellet gratis softis tilgjengelig for hotellets konferansegjester, så tankene gikk fort andre steder! Og hvorfor vet redaktøren det? Jo fordi bidragsyter er redaktøren selv, så takk til meg.

Badekaret, med dets vann og utdrag av sjokoladebeholdningen:

Scandic Tromsø - februar 2011

Bidragsyter kommenterer: "Enkel løsning hvor det er vanskelig å spore noe ekstravsgansa. Eneste underholdninga er at det er mulig å lese ean koden gjennom "vindet" i boksen. Lite sjarmerende, og ikke en promilles innsats for å glede en trengende som må på ramma!". Ja dette var begredelig. Vi føler med og takker bidragsyter Thomas, aka Thomas den Grusomme.

Marina Bay Sands, Singapore - februar 2011

"Orchid suite! Syyyykt bra! 100m2" er bidragsyters noe panegyriske kommentar til dette bidraget. Og ved å gløtte litt på hotellets nettsider skjønner vi godt hva han mener! Og siden vi mistenker at han har hatt spesiell god grunn til å feire ikke bare takker vi ham for bidrag men vi sender også de hjerteligste gratulasjoner hans vei!

Fru Haugans Hotell, Mosjøen - februar 2011

Etter et opphold er Thomas den Grusomme tilbake på dorullbrettrapporteringsfronten, og vi lar ham selvsagt slippe til for å kommentere sitt bidrag: "Den sagnomsuste sjøgato i Mosjøen er en godt bevart antikvitet. Det er derimot ikke denne. Total mangel på brett, bare en liten "reste-lorrt" igjen. Hadde store forventninger til hjemmekoselig atmosfære her på fru Haugans. Bretten var direkte ukoselig!" Fru Haugan utmerker seg jo negativt med dårlig service på brettefronten! Takk til Thomas!

The Midland Hotel, Manchester, England - februar 2011

"Litt oppstopparbrett hær på The Midland Hotel i Manchester" kan bidragsyter melde med sin flotte jærdialekt, og det var riktig et potent brett hun kom over i Manchester. Takk til bidragsyter Linda.

El Nido Garden Beach Resort, El Nido, Palawan, Filippinene - februar 2011

Kudos til bidragsyteren - selv om hun opplevde Palawan som et håpløst sted både med tanke på dorullbrett og annet oppsøkte hun et nytt hotell på samme sted, kanskje for å få bedre grunnlag for sin konklusjon. Og det fikk hun - dessverre. For også her manglet dorullbrett, og Palawan kan derfor "skryte" av både manglende dorullbrett og strøm halve døgnet. Vet ikke helt hva som er verst... takk til bidragsyter Grethe for ustoppelig arbeid for dorullbrettens fremme.

El Nido Cove Resort & Spa, El Nido, Palawan, Filippinene - februar 2011

"Svært skuffende" er bidragsyters betegnelse på dette. Og legger til: "...men her snakker vi da også om en liten plass nord på en ikke veldig befolket øy uten minibank, med strøm halve døgnet og ellers lite up to date." Det er jo ingen unnskyldning. Vi våger den påstand at begynner de med skikkelige dorullbretter vil ryktet fort spre seg og de vil få en turistboom sjelden sett maken til! Takk til bidragsyter Grethe.

Ørnes Hotell, Meløy, Nordland - februar 2011

"Har du noen gang sett på MAKAN TE FRÆKKHET!" er bidragsyters ærlige kommentar om dette, og en samlet redaksjon er sjokkert! Man skulle tro dette var fra toalettet i en maskinhall, ikke fra noe som kaller seg for hotell! Og det er et hotell med en æreløs brettehistorie! Her trengs det skjerpings! Takk til bidragsyter Kjell Ivar.

Nigi Nigi Nu Noos 'e' Nu Nu Noos, Boracay, Filippinene - februar 2011

En flott brett - skarp og fin og nær symmetrisk perfekt. Og når hotellet har et slikt kostelig navn blir jo dette en høydare av et bidrag! Takk til Grethe for opplysing av vår dag!

Casa Bocobo Hotel, Manila, Filippinene - februar 2011

"Hotellet leverer ok vare!" mener bidragsyter, og det kan man lett være enig med henne i. Hun har tilbragt et par uker på forskjellige hotell i Filippinene, og det var nok greit å komme til dette hotellet etter å ha besøkt to andre, begge uten dorulltilbud i det hele tatt! Det er flott at hun hentet seg inn igjen etter sjokket og fikk sendt av gårde dokumentasjon fra de påfølgende hotell. Så takk til bidragsyter Grethe.

Solstrand Hotell, Os - februar 2011

Dette hotellet svikter aldri! Man skulle kanskje tro at da man for noen år siden åpnet ny vei slik at veifarende langs stamvegen ikke lenger trengte dra innom Os da falmet kommunen sakte hen... men dengang ei! Solstrand står frem som en perle blant norske konferansehotell - og har bretter som står i stil! Takk til Tormod for bidrag.

Shaftesbury Premier Nottinghill Hyde Park, London, England - februar 2011

En noe tilfeldig brett dette her, ikke mye flid ilagt og det får en jo til å lure om det virkelig er brukt flid ellers i bevasking av bad og rom. Man får håpe det beste! Takk til bidragsyter Per Ole.

Bergen Travel Hotel, Bergen - februar 2011

En noe spesiell variant med en oppover skråbrett, men vel egnet til å ivareta de praktiske formål bretten gir. Takk til bidragsyter Elin.

lørdag 5. februar 2011

Railay Bay Resort, Krabi, Thailand - februar 2011

Et jomfrubidrag til denne vår blogg - og hvilket bidrag! Bidragsyter beretter:
"Ærede redaktør!

Det er med stor ærefrykt jeg presenterer ikke bare ett, men to stk prakteksemplarer på hvordan en dorullbrett skal gjennomføres.

Her levnes det ingen tvil om at toalettpapiret har blitt utsatt for møysom, ja våger man kanskje å si kjærlig, bretting.

Ikke overraskende må man utenfor landets grenser for å finne noen som legger slik flid og ære i sitt håndtverk, Railay Bay Resort i Thailand for å være mer spesifikk.

Dette bør være et eksempel til etterfølgelse for norske hoteller, som med fordel kan sende sine ansatte på kurs til nevnte sted.

Ærbødigst hilsen
Odd"
Ja dette er direkte fra læreboka! Man kan bli ydmyk av mindre. Takk til Odd som nå endelig kan kalle seg en dorullbrettbidragsyter, denne hedersbetegnelsen som gir status i sosiale lag. Enkelte sosiale lag.

Bintan Lagoon Resort, Bintan, Indonesia - februar 2011

Godt nyttår! For det er nemlig feiring av det kinesiske nyttår som har fått bidragsyter til å dra til Indonesia, som visstnok skal være en velegnet plass for slikt! Og fine dorullbrett har de også, selv om denne var noe rufset til i tuppen. Redaktøren feiret forøvrig det nye kinesiske året med en Drivers Dog på den lokale Shellstasjonen, ikke fullt så eksostisk som bidragsyter Eirik her, men dog - det er tanken som teller. Takk til Eirik for nok et bidrag, prisverdig at han synes å velge forskjellige resorter ved sine besøk til Bintan, og dermed øker antall hotell denne bloggen rapporterer fra.

Radisson BLU Plaza Hotel, Oslo - februar 2011

Da står kanskje verden lenger en 2012 likevel da! Forrige bidrag fra dette hotellet bar bud om at endetiden var ventet, men vi håper at de som er ansvarlige for å dra ut pluggen tenker seg om når det ser at det er håp i det aller meste, så også for dette hotellet som slarvet ut men nå har hentet seg inn igjen. Takk til Tormod for bidrag.

Rica Maritim Hotel, Haugesund - februar 2011

Dette bidrag ble sendt med opplysningen "Maraton Hotel Haugesund", men siden det ikke finnes noe hotell som heter det i Haugesund, og gitt det faktum at meldingen var sendt med Iphone, går redaktøren ut i fra at det er Maritim det er snakk om. Oversetteren til Iphone har nok skyld i misforståelsen. Bildet er nok også tatt med den samme Iphone, men det er vanskelig å skylde på oversetteren at det såvidt ble noe bilde av dorullbretten. Men det ble det, og det er jo den viktigste delen av den som er avbildet, og tuppen viser til fulle at dette er en brett å være stolt av! Takk til Elin for bidrag.

Radisson BLU Plaza Hotel, Oslo - januar 2011

Bidragsyter beretter:
"Vyrde Redaktør,
Etter sol kjem regn, etter dag kjem natt, etter sex kjem ungar og etter gode dorullbrettar kjem .... dette.
Eg har tidlegare skrytt av betringane i dorullbrettkvaliteten på Plaza gjennom 2010, men no når vi er over på eit nytt år ser det ut til å vere "tilbake til start" og vel så det.
Heldigvis skal verda gå under i 2012, så vi slepp å oppleve så mange fleire skuffelsar av dette slaget.
Vennleg Helsing
Jostein"
Ja dette var skuffende fra et hotell som jevnt over har levert brett av god kvalitet! Vi får håpe hotellet skjerper seg og at dette vil ha innvirkning på øvrigheten slik at verdens undergang utsettes. Takk til bidragsyter Jostein.